JOLLY FOOTSTEPS

layla 

 

PUCK

 

Whoopi

 

Nadat Kyra overleed in 2016 bleef Layla als enigste hond over, ze was eigenlijk nog nooit alleen geweest en heeft het daar heel moeilijk mee gehad. Ook wij misten de drukte in huis, van 4 Bearded Collies in een paar jaar tijd naar eentje. Dus gingen wij nadenken over een hond erbij. wel, niet en welk ras, toch weer een Bearded Collie of een Briard. Uiteindelijk gekozen voor een zwarte Briard. dus wij op de wachtlijst en helaas is dat nestje niet doorgegaan.

Afijn misschien moest het wel zo zijn. Mike was eigenlijk van de jachthonden (Duitse Staande hond) en Wilma van de herders ( Schotse Collie, Bearded Collie, Briard). besloten om samen te kijken naar een ander ras wat bij ons paste. Over een korthaar konden wij het niet eens worden en we wilden niet door de knieen wanneer we de hond aaien. Dus het is een jachthond met krullen geworden : De Ierse Water Spaniel.

 

Zo kwam in 2018 Puck in ons leven en Layla fleurde aan alle kanten op en wij ook. Het vergde wel wat aanpassingen in huis want een Ierse Water Spaniel onderzoekt alles maar dan ook alles. Puck zit vol energie en na verloop van tijd merkte wij dat Layla het daar op haar leeftijd steeds moeilijker mee kreeg. Ze wilde wel maar was tenslotte ook al 12 jaar oud.

 

En zo kwam dan in 2019 Whoopi in ons leven, een zwarte Briard met een ontzettend lief karakter. Het was bijzonder om te zien dat vanaf het moment dat Whoopi een stap over de drempel zette, Layla moet hebben gedacht: eindelijk rust. Ze is namelijk de eerste twee weken alleen maar gaan slapen.

Puck en Whoopi hebben ontzettend veel plezier met elkaar en met beiden zijn de baasjes heel actief met trainen en sporten.